Wat doet een energetisch therapeut

Wat doet een energetisch therapeut

Wat doet een energetisch therapeut ?


Alledaagse stressfactoren en verwaarlozing van het lichaam kunnen ons op meer manieren schaden dan we verwachten. Door onszelf constant tot het uiterste te drijven en niet de tijd te nemen om naar binnen te kijken en na te denken, kunnen we ons onevenwichtig voelen in ons hele wezen. Gelukkig zijn er methoden zoals spirituele genezing die ons kunnen helpen onze energie nieuw leven in te blazen en om te buigen.


Spirituele genezing verwijst naar pogingen om de ziel of geest te genezen. Het is afgeleid van de filosofie dat wanneer we losgekoppeld zijn van de goddelijke kracht, we niet zijn afgestemd op ons uiterste welzijn.


Het concept van spirituele genezing is niet specifiek voor een bepaalde religie of traditie. In plaats daarvan is het gebaseerd op de overtuiging dat we allemaal verbonden zijn met een universele energie en dat we deze kunnen kanaliseren om onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten te genezen.


In een gebruikelijke procedure dragen spirituele genezers energie over aan de ontvanger in de hoop hun interne verbindingen te herstellen. Dit is de reden waarom spirituele genezing vaak wordt geassocieerd met energetische genezing, omdat beide het doel hebben om de harmonie tussen geest, lichaam en ziel te herstellen.

De effecten van spirituele genezing kunnen worden waargenomen door de volgende voordelen:

• Ontspanning en spanningsverlichting

• Versterking van het immuunsysteem

• Verlichting van lichamelijke symptomen

• Gevoel van eenheid met de omgeving

    Spiritueel ontwaken


Wat doet een energetisch therapeut

Er kunnen verschillende benaderingen zijn voor energetische genezing, zoals chakra-genezing, ademwerk, meditatie, visualisatie, kristalgenezing, aromatherapie en spirituele massages.

Deze hebben allemaal unieke procedures en implicaties voor de ontvangers. Men moet bepalen wat het beste is voor hun behoeften om volledig te profiteren van spirituele helingstechnieken.


Chakra-genezing

Dit is afgeleid van het concept dat energie door onze subtiele lichamen (ziel, geest of metafysische zelf) ligt. Er zijn zeven chakra's of energiepunten die overeenkomen met de belangrijkste systemen of organen van het lichaam. Ongelijke verdeling van energie of blokkades in de chakra's kunnen leiden tot verstoringen van de lichaamsfunctie, waardoor het algehele welzijn van het individu wordt aangetast.


Chakra-genezing verwijdert blokkades in de zeven energiepunten om een juiste uitlijning en correcte verdeling door het lichaam mogelijk te maken. Kristalgenezing, massagetherapie of aromatherapie kunnen hierbij helpen.


Ademwerk

Dit verwijst naar oefeningen die zich richten op het ademhalingsproces. Mensen voeren systematisch ademwerk uit, vaak bezig met pauzes, concentratie en ademlengte. Dit proces wordt gedaan met de bedoeling iemands mentale, fysieke of spirituele welzijn te verbeteren. Ademwerk wordt ook geassocieerd met het verminderen van stressniveaus en het reguleren van iemands emoties.

Meditatie

Het is de praktijk van het trainen van de geest door te focussen op een bepaald object, gedachte, activiteit of de afwezigheid daarvan. Net als ademwerk is het bedoeld om mentale helderheid en kalmte teweeg te brengen om iemands toestand te verbeteren. Beide oefeningen begeleiden elkaar vaak om beoefenaars de voordelen van mindfulness te bieden.


Visualisatie

Het is de methode om visuele beelden te gebruiken om iemands huidige pijn te verlichten. Het visualisatieproces is vergelijkbaar met dagdromen, waarbij een individu verbeeldingskracht gebruikt om een ontspannen gemoedstoestand te bereiken. Door positieve beelden in je hoofd te creëren, kun je ontspannen, je minder angstig voelen, beter slapen en pijn verminderen.


Kristalgenezing

De methode van kristalgenezing is gebaseerd op het idee dat kristallen een elektrische lading hebben die de frequenties in ons lichaam in evenwicht kan brengen. Het is het proces waarbij stenen zoals kwarts, jaspis, obsidiaan en amethist worden gebruikt om specifieke problemen in je lichaam aan te pakken.

Verschillende kristallen worden gebruikt voor verschillende situaties, zoals genezing voor gezondheid, rijkdom en liefde. Om te bepalen welk kristal het meest geschikt voor u is, kunt u het beste een ervaren kristalgenezer en beoefenaar raadplegen.

Aromatherapie

Aromatherapie is de praktijk van het gebruik van etherische oliën voor therapeutische doeleinden. Geuren kunnen delen van de hersenen aangrijpen om het welzijn van de persoon te beïnvloeden. Essentiële stoffen zoals lavendel, rozemarijn en limoen kunnen via de neus worden ingeademd en door de huid worden opgenomen. Er wordt aangenomen dat ze aandoeningen van angst, depressie, misselijkheid, slapeloosheid, lage eetlust of een droge mond verlichten.

Deze oliën moeten echter voorzichtig worden gebruikt, omdat niet alle mensen op dezelfde manier reageren op bepaalde geuren. Oliën op basis van citrus, zoals citroen en bergamot, staan bijvoorbeeld bekend om hun ontgiftende eigenschappen. Toch kunnen ze bij gebruik in grote hoeveelheden en op gevoelige plekken en in de zon pigmentvlekken en huidirritatie veroorzaken.

Spirituele massages

Er bestaat geen twijfel over de invloed van een meesterlijke massage op het algehele fysieke en mentale welzijn van een persoon. Maar in combinatie met spirituele oefeningen zoals meditaties, affirmaties en gebeden, kunnen massages meer holistische voordelen bieden aan hun ontvangers.cursus manifesteren

Een massage wordt spiritueel in de bedoeling van de dienstverlener om positieve energie over te dragen aan de gastheer. Om effectiever te zijn, moet de ontvanger ook openlijk deelnemen aan de spirituele aspecten van de massage. Deze kunnen in de vorm van aromatherapie, meditatie of kristalgenezing zijn. Dit wordt vaak ervaren in Reiki-healing, waar alle drie genoemde aspecten aanwezig kunnen zijn.

Eenvoudige massages zoals bamboemassage of voetreflexologie kunnen ook als spirituele massages worden uitgevoerd. Wat belangrijk is, is dat het doel van de massage is om de verbinding van het individu met het goddelijke nieuw leven in te blazen en bijgevolg de toestand van hun lichaam, geest en ziel te verbeteren.


Hoewel het niet wordt gezien als een vervanging voor de moderne geneeskunde, biedt spirituele genezing voordelen voor diegenen die op zoek zijn naar genezingsalternatieven. Praktijken zoals meditatie, aromatherapie en spirituele massages kunnen mensen helpen de vrede tussen hun subtiele en fysieke lichaam te herstellen.


Overweeg de volgende cursussen om meer te leren over massagetherapie en energetische therapieën die u kunnen helpen bij uw welzijnsreis.

Leer alles over wat een energetisch therapeut doet, KLIK HIER

Reiki: energetische & spirituele geneeswijze, KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIETherapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen