Over ons

Onze passie: jou opleiden tot een goede therapeut

Video Aspect Ratio: 4:1

Over ons

Onze passie: jou opleiden tot een goede therapeut

Wil jij een andere kant van jezelf ontwikkelen?

Volg jouw droom!

Wanneer je je eenmaal verdiept in de Alternatieve geneeswijze, gaat er een wereld voor je open!

Alternatief vinden wij een foute benaming, waarom?

De reguliere geneeswijze is pas 150 jaar oud, terwijl de "alternatieve geneeswijze" de TCM al meer dan 4000 jaar oud is.

Keer op keer zien wij weer hoe klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen of verminderen door massage, acupressuur en/of voetreflexologie.

Wij geven jou dan ook graag onze passie door, zodat ook jij mensen van klachten en pijnen af kunt gaan helpen, want er is geen fijner beroep dan dit te kunnen doen!

Ons team

directeur

Maddy Kersten

Directeur & docent

Elly Glückstern

Elly Glückstern

Docent

Audrey penders

Audrey Penders

Docent

Bianca Groeneveld

Docent
marloes sour

Marloes Sour

Docent

docent acupressuur cupping

Yvonne Martens

Docent

Corrie Alt

Docent

Ingrid Verhoef

Docent

Onze diensten

massagetherapeut, natuurgeneeskundige, Energetisch therapeut, Reflexoloog

Opleidingen

Maastricht

Bekijk hier onze opleidingen

Alternatieve geneeswijzen

studie voetreflexologie

Cursussen

Maastricht

modules

Alternatieve geneeswijzen

thuisstudies online

Thuisstudies

cursussen

Bekijk hier onze thuisstudies

Alternatieve geneeswijzen

thuisstudie opleidingen alternatieve geneeswijzen

Thuisstudies opleidingen

Bekijk hier onze thuisstudie opleidingen

Wat vinden onze cursisten?

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Zonder het Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten zou ik nooit zijn waar ik nu ben in mijn leven.

De cursussen, de docenten en het aanbod zijn divers en geven een all round aanbod voor alles wat je wilt mbt niet alleen massages, maar ook verdieping in geest.


Gesitueerd in het centrum van Maastricht is het prima met het OV ter bereiken. Het is maar 1 halte vanaf het centraal station.


Tevens is er een groot online aanbod.


Maddy en haar team van deskundige docenten staan voor jou klaar.


Dus, tot ziens bij Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten in Maastricht.


Corrie

Ms. Nameless
Add Your Stars

Opleiding tot reflexoloog gevolgd.

Vorig jaar hier de opleiding tot reflexoloog gevolgd. Ik heb het hier enorm naar mijn zin gehad. Leerstof is goed toepasbaar en er is een prettige leeromgeving.


Ook volop mogelijkheden voor je persoonlijke ontwikkeling. Er wordt ook naar jou als mens gekeken. Na dit jaar alleen nog maar meer 'honger' gekregen om door te leren. Bedankt Maddy!

Rianne

Ms. Nameless
Add Your Stars

Opleiding tot massagetherapeut gevolgd

Toen ik in juli naar de open-dag bij Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten ging, liep ik binnen en; ik kwam thuis… Een mooi gebouw midden in Maastricht Centrum. (Gelukkiger kan je mij sowieso al niet maken; ik heb altijd een zeer warm gevoel voor deze stad en voel me er zó op mijn gemak.) De uil die trots op haar zuil staat voor het gebouw; maakte het helemaal duidelijk dat ik hier moest zijn. (De uil is namelijk mijn Totemdier).

De warmte die ik voelde bij de mooie vrouwen die mij ontvingen en te woord stonden; ik voelde met alles; hier moet ik zijn. Wel stelde ik voor mezelf een doel; ik wou mijn tijd benutten door de modules van de opleiding tot massagetherapeut dan doelgericht achter elkaar te plannen. En ipv de oorspronkelijke tijd van minimaal 1 jaar; te verwezenlijken binnen 4 maanden. Eerder nog niet gedaan door iemand; maar het weerhield mij niet ervoor te gaan. Want ik voelde met alles in me; dit is wat ik ben. Dit is wat ik moet doen.

Ik startte 4 september met de basismodule ‘massagetechnieken’ en de eerste groep dames waarmee ik samen kwam was hoogst bijzonder. Gelijk was er een enorme band met elkaar. Ken je dat? Dat gevoel alsof je al geen vreemden bent van elkaar en elkaar al járen kent? Dát. Magisch. Gelijkgestemden. Allemaal daar om elkaar te ondersteunen en helpen. Prachtig.

De vele modules erna; bijna allemaal net zo mooi. Ik heb oprechte mooie nieuwe vriendschappen gesloten, die ik in mijn hart bewaar. Wat hebben we met elkaar gelachen en soms zelfs een traan gelaten. De middaglunch altijd bij Minckelers; in ga de tosti’s, broodjes kroket en heerlijke ‘unnesop’ nog enorm missen…

Opleidingscentrum Kersten is magisch. Voor mij was het zoiets als Zweinstein; en dan absoluut alleen maar met het volle respect bedoeld. Ik trof hier gelijkgestemden. Échte wijsheid. Mensen die voelen. Mensen die weten. Hier zijn docenten je echte leermeester. Ze geven je het volle vertrouwen en helpen je het vertrouwen in jezelf te vinden. Telkens weer zo vol overtuiging tegen hun cursisten vol overgave en oprechtheid zeggen ‘jou lukt dit. Jij kan dit. Vertrouw op jezelf; ik heb er alle vertrouwen in. Jij gaat dit zo goed doen’. Zo mooi…

De dag voor mijn examen; het één na het andere appje om mij succes te wensen met mijn examen; veelal van mijn medestudenten. Zo ontzettend lief en hartverwarmend. En vandaag van een van mijn lieve ‘Kersten-Besties’: kwam deze bos bloemen… slik… Karin Woo-Peters… zo enorm enorm bedankt engel. You are so precious

Ik wil dan ook via deze weg iedereen die ik in mijn 4 intensieve maanden (maar zo enorm waardevolle en kostbare) bij Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten heb mogen leren kennen; vanuit de grond van mijn hart; ENORM BEDANKEN. Alle lieve medecursisten. Lieve Maddy en dochter Ellie. Alle lieve docenten voor hun geweldige manier van overbrengen van hun kennis en gaves (Corrie, Miranda, Yvonne, Audrey, Marloes, Ellie & Maddy).

Jullie hebben allemaal een plekje in mijn hart Ik wens een ieder hele fijne feestdagen en een geweldig 2023 en ik hoop oprecht dat we elkaars paden nog eens mogen bewandelen.

Dank jullie wel

Heel veel liefs,Birgit

Ms. Nameless
Add Your Stars

Opleiding tot massagetherapeut gevolgd

Ik heb hier de opleiding tot massagetherapeut gevolgd. Stuk voor stuk fijne docenten. Betrokken, geduldig, en door de openheid en luisterend naar medecursisten veel mooie momenten beleefd 😊

Ook tussen de cursussen door, en zelfs na de opleiding, nog altijd bereikbaar voor feedback.

Absoluut een aanrader!

Libby

Ms. Nameless
Add Your Stars
cursussen limburg

Tot ziens!

Welke docenten geven welke lessen?