Welke alternatieve geneeswijzen zijn er

Welke alternatieve geneeswijzen zijn er

Welke alternatieve geneeswijzen zijn er?

Traditionele geneeskunde over de hele wereld erkent het belang van therapeutische massage bij het beheersen van stress, ziekten of chronische aandoeningen

Massagetherapie is een van de oudste geneeswijzen. Chinese documenten van 3000 jaar geleden documenteerden het; de oude Hindoes, Perzen en Egyptenaren pasten massagevormen toe bij vele aandoeningen. Hippocrates schreef artikelen waarin hij het gebruik van wrijven en wrijving aanbevolen voor gewrichts- en bloedsomloopproblemen

Tegenwoordig zijn de voordelen van massage gevarieerd en verreikend, als een geaccepteerd onderdeel van veel fysieke revalidatieprogramma's, waarvan bewezen is dat het heilzaam is bij veel chronische aandoeningen.

Massagetherapie wordt beschouwd als de oudste genezingsmethode die verschillende technieken toepast, zoals vaste of beweegbare druk, vasthouden, trillen, schommelen, wrijving, kneden en compressie, waarbij voornamelijk de handen en andere delen van het lichaam, zoals de onderarmen, ellebogen of voeten, worden gebruikt. spierstructuur en zachte weefsels van het lichaam.

Ben je ooit nieuwsgierig geweest om aanvullende therapieën te proberen, maar weet je niet zeker waar het allemaal over gaat of welke je moet kiezen? Of bent u op zoek naar een oplossing voor een bepaald probleem of probleem dat u ondervindt, maar weet u niet zeker wat de beste manier is om dit aan te pakken?


Om u op weg te helpen, hebben we een lijst met complementaire therapieën samengesteld en enkele van de belangrijkste voordelen van elke therapie op een rijtje gezet, om u een introductie te geven in de brede en gevarieerde wereld van natuurlijke therapieën en u te helpen bij het kiezen van de juiste behandeling.

Alternatieve therapieën:

Acupressuur
Acupunctuur
Aromatherapie
Orthomoleculaire geneeskunde
Thaise massage
Auriculotherapie
Traditionele Chinese geneeskunde
Osteopathie
Pilates
Ayurveda
Bach Bloesem Therapie
Chiropractie
Qigong
Kristalgenezing
NLP
Cupping therapie
Therapeutische aanraking
Oorkaarsen
Reflexologie
Elektromagnetische therapie
Reiki
Triggerpoint-therapie
Hypnotherapie
Zelfhypnose
Tui Na
Moxibustie
Shiatsu
Visualisatie
Muziektherapie
Natuurgeneeskundige geneeskunde
Yoga

Natuurlijk zijn er nog wereldwijd veel meer therapieën te noemen!
We zullen hier een aantal therapieën nader bespreken

Wat is Acupressuur?

Wat het is: Acupressuur is een oude vorm van therapie waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde punten in het lichaam om de eigen genezingsprocessen van het lichaam te stimuleren en positieve gezondheidsvoordelen te bewerkstelligen. Druk wordt normaal gesproken met de vingers uitgeoefend en het proces is zo eenvoudig te leren dat u het op uzelf kunt toepassen of u kunt laten behandelen door een gediplomeerd arts voor nog meer gezondheidsvoordelen.acupressuur en meridiaanleer

Voordelen:

  • Versterkt het immuunsysteem
  • Vermindert stress
  • Verlicht hoofdpijn
  • Verlicht andere pijntjes en kwalen rond het lichaam
  • Verhoogt de bloedsomloop

Klik hier voor meer informatie over acupressuur

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is de methode waarbij de geuren en aroma's van etherische oliën worden gebruikt om een reeks emotionele en fysieke problemen te verlichten, van stress en angst tot verstopte sinussen, pijn en cognitieve functies.

Geuren van etherische oliën kunnen worden verspreid in een traditionele oliebrander met een kaars, of met behulp van een modernere aromatherapie-diffuser (die vaak als bijkomend voordeel heeft dat het helpt om de lucht in een kamer te bevochtigen).

Klik hier voor meer informatie over aromatherapie

Wat is Auriculotherapie of oorreflexologie?

Auriculotherapie omvat de stimulatie van het uitwendige deel van de oren (de oorschelpen) om een aantal gezondheidsproblemen en problemen te behandelen. Het werd voor het eerst ontwikkeld in 1957, met gebruikmaking van de principes van de traditionele Chinese geneeskunde, en omvat het gebruik van druk (ofwel met kleine acupunctuurnaalden, of een staaf die een zachte elektromagnetische stroom toepast) op bepaalde punten op het uitwendige oor om bepaalde aandoeningen te behandelen.

Klik hier voor meer informatie over auriculotherapie

Wat is Bachbloesemtherapie?

Bachbloesemtherapie is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van Bachbloesemremedies - een reeks van 38 bloementherapieën die in 1930 zijn ontwikkeld door een Engelse homeopaat, Edward Bach. Elk van de 38 remedies bestaat uit een mengsel van water, cognac en verdunde bloemenessences afkomstig van bloemblaadjes, waarbij elk van de specifieke formules is ontwikkeld om een bepaalde emotie of negatieve gemoedstoestand te behandelen waaraan men kan lijden. De remedies worden ingenomen door een paar druppels aan een glas water toe te voegen en ervan te nippen, of door de remedies rechtstreeks op de tong te laten vallen.

Klik hier voor meer informatie over Bachbloesemtherapie

Bekijk hier onze opleidingen en cursussen

studie massage

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen