Wat is magnetisme

Wat is magnetisme

Wat is magnetisme

Dierlijk magnetisme was een wijdverbreid genezingssysteem in het 18e-eeuwse Europa. Het heeft aanzienlijk bijgedragen aan verschillende takken van wetenschap, zoals geneeskunde, psychologie en parapsychologie. Dierlijk magnetisme of mesmerisme is afgeleid van het geloof dat er een universele magnetische vloeistof is in alle levende wezens. Deze magnetische kracht kan fysiek worden gemanipuleerd om iemands gezondheid te verbeteren.

Met de vooruitgang van de moderne geneeskunde en de creatie van andere genezingssystemen, is dierlijk magnetisme bijna volledig vergeten. Gelukkig zijn er nog steeds bronnen die informatie geven over de wonderen van het mesmerisme.

Dit zijn de dingen die u moet weten over dierlijk magnetisme:

1. Dierlijk magnetisme was een alternatief voor martelende behandelingen

Tijdens de 18e eeuw, toen de moderne geneeskunde zich nog in een vroege ontwikkeling bevond, waren de primaire geneeswijzen in de vorm van het gebruik van stimulerende middelen en kalmerende middelen. In die tijd werden patiënten onderworpen aan martelende medische praktijken. Artsen zouden zelfs buitensporige hoeveelheden opium voorschrijven om de symptomen te verlichten.

Velen hielden niet van de behandelingen vanwege hun onmenselijke en schrijnende karakter. De Duitse arts Franz Anton Mesmer was een van deze mensen. Hij zwoer een alternatief te vinden voor de voorgeschreven therapieën en zo dierlijk magnetisme te creëren.

2. Magneten werden gebruikt om aandoeningen te behandelencursus magnetiseren

Franz Mesmer heeft altijd geloofd dat er een universele kracht door alle dingen in het universum circuleert. Hij beweerde dat het genezen van een patiënt het dierlijke aantrekkingskracht van een gezond persoon vereiste om de lichamelijke toestand van het zieke individu te herstellen.

Aanvankelijk voerde Mesmer zijn behandelingen uit door zijn patiënten ijzerkorrels te slikken, maar toen hij zich realiseerde dat mensen hiertegen weerstand boden, vond hij alternatieven. In plaats daarvan zou hij ze magnetische polen laten vasthouden. Mesmer geloofde dat dit de ziekte uit het lichaam van de patiënt zou verwijderen.

3. Een sterk gevoel voor showmanschap ging ermee gepaard

Mesmer verkleedde zich voor elke behandeling in tovenaarsachtige kostuums en gebruikte zelfs een toverstaf. Dit droeg bij aan de geloofwaardigheid van zijn remedies in de ogen van zijn patiënten. Onderzoekers beschreven de patiënten van de arts als 'gebiologeerd', waardoor de term werd geboren.

4. Dierlijk magnetisme genas mensen

Velen die de behandeling hebben ondergaan beweerden te zijn genezen door dierlijk magnetisme. Mesmer heeft zijn meest controversiële of wonderbaarlijke genezing gedaan in Oostenrijk en Duitsland, waar Mesmer de symptomen van mensen met langdurige chronische pijn kon verlichten. Hoewel er geen waarneembare gegevens waren die aantoonden dat hun ziekten niet langer aanwezig waren, verbeterde hun perceptie van de omstandigheden, wat hun algehele gezondheid ten goede kwam.

5. Veel artsen beoefenden dierlijk magnetisme

Het was zo populair dat andere artsen organisaties oprichtten voor degenen die erover wilden leren. Mensen die dierlijk magnetisme beoefenen, worden magnetiseurs genoemd. Velen zetten het werk van Mesmer voort en breidden het uit, zelfs nadat hij zelf stopte met het doen van behandelingen.

6. Mesmer dumpte de magneten

Na een tijdje realiseerde Mesmer zich dat hij de magneten niet nodig had om zijn patiënten te genezen. Hij hoeft alleen zijn handen te gebruiken. De dokter zou zijn handen boven het lichaam van zijn patiënt houden om ze te magnetiseren, wat tot succesvolle resultaten leidde.

7. Gaf dierlijk magnetisme geboorte aan het placebo-effect?

De bevindingen van Mesmer's medische praktijken leidden tot de conclusie dat hij zijn patiënten genas door de kracht van suggestie. Tegenwoordig is dit bekend als het placebo-effect. Een persoon ervaart het placebo-effect wanneer zijn fysieke of mentale gezondheid beter lijkt te worden na het ontvangen van een placebo- of "schijn" -behandeling.

Het placebo-effect wordt vaak gebruikt in alle medische instellingen en is van vitaal belang bij het bepalen van de ziekte van patiënten. Dankzij Mesmer's bijdrage aan het medische veld worden veel levens gered van een verkeerde diagnose.

8. Dierlijk magnetisme maakte de weg vrij voor hypnose

Markies de Puységur, een van Mesmer's meest loyale en enthousiaste leerlingen, ontdekte dat individuen in trance raakten wanneer dierlijk magnetisme op hen werd toegepast. Ze lijken te slapen, maar zijn bij bewustzijn en in staat om vragen te beantwoorden. Puységur noemde dit 'magnetische slaap'. Hij merkte op dat patiënten daarbij erg beïnvloedbaar waren en zich niet konden herinneren wat er gebeurde na het ontwaken.

Puységur paste dierlijk magnetisme toe in een veel meer psychologische benadering, wat leidde tot de ontdekking van hypnose. Puységur was in staat om zijn patiënten te behandelen terwijl ze half bij bewustzijn waren en hun problemen te diagnosticeren.

9. Magnetische genezing is nog steeds aanwezig in de moderne wereld

In sommige landen is magnetische genezing een alternatieve behandeling voor ziekte. Hoewel het misschien niet dezelfde principes heeft als dierlijk magnetisme, wordt afgeleid dat er metalen krachten in het menselijk lichaam zijn die met magneten kunnen worden beïnvloed. De moderne geneeskunde ondersteunt het gebruik van magneten bij het genezen van ziekten niet.

Als u op zoek bent naar manieren om pijn te verlichten, symptomen te verlichten of gewoon te ontspannen, overweeg dan ook eens om therapeutische massages te leren.

KLIK HIER VOOR DE OPLEIDING MASSAGETHERAPEUT ONLINE

Online Massage Cursussen bieden eenvoudig te volgen programma's die u opleiden om kwaliteitsmassages te doen. Bespaar geld door de technieken zelf uit te voeren in plaats van andere dienstverleners in te huren. Beschikbare cursussen zijn onder meer voetreflexologie, Lenormand en Lomi Lomi online cursussen.

KLIK HIER VOOR ONZE OPLEIDING ENERGETISCH THERAPEUT WAARBIJ OOK MAGNETISEREN AAN DE ORDE KOMT

KLIK HIER VOOR DE CURSUS MAGNETISEREN

KLIK HIER VOOR DE CURSUS REIKI ONLINE

cursus magnetiseren

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen