Starten praktijk voetreflexoloog

Starten praktijk voetreflexoloog

Interview met Resy Simonis (nu met een praktijk voetreflexoloog)

Waar droomde je van voordat je besloot je opleiding bij mij te volgen?

 

Voor mij is het een-op-een werken met mensen iets wat ik heel leuk vind om te doen, daar wilde ik weer mee aan de slag. Volgende probleem was wat ik dan een-op-een wilde gaan doen. Nadat ik heel onverwacht een reading van iemand heb gekregen vielen ineens een heleboel puzzelstukjes op z’n plek. Langzaam maar zeker is in deze periode ook het idee ontstaan om voor mezelf te beginnen.

 

Waar liep je tegenaan voordat je de opleiding begon?

Waar ik de meeste tijd voor nodig heb gehad is om uit te zoeken wat en hoe ik het wilde gaan doen. Toen dat eenmaal duidelijk was begon de zoektocht naar een opleiding. Grootste probleem vond ik vaak de afstand, sommige opleidingen zijn zover weg dat je een overnachting moet boeken om op tijd op de cursus te zijn. Dat was voor mij geen optie. In de buurt kwam ik al snel uit bij Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten. Korte modules en ook niet onbelangrijk hele redelijke prijzen.

 

Welke invloed had dat op [andere medewerkers, je gezin, je gemotiveerdheid, je omzet, je gemoedstoestand, persoonlijke groei

 

De meeste invloed had het op mij zelf, persoonlijke groei, enthousiasme, meer willen leren, verdieping. Verder had het invloed op mijn gezin, zij moesten proefkonijn zijn, want ja er moest wel geoefend worden. Ook op mijn werk ben ik na een aantal cursussen begonnen met het geven van massages.

 

Welke resultaten behaalde je met je opleiding?

 

In 2016 heb ik het diploma voetreflexologie gehaald, naast alle andere cursussen die ik gevolgd heb bij Maddy. In 2017 hebben we thuis verbouwd zodat ik naast mijn baan kon starten met mijn eigen praktijk. In 2018 heb ik de knoop doorgehakt en mijn baan opgezegd, een hele stap, maar tot nu toe heb ik daar geen seconde spijt van gehad!

 

Wat is er door dat resultaat nog meer gebeurt (in je privésituatie, je omgeving, je bedrijf et cetera)?

 

Mij geeft het rust, ik beheer mijn eigen agenda, ben van niemand meer afhankelijk. Daarnaast heeft het ook veel met mijn zelfvertrouwen gedaan, mensen komen speciaal voor mijn behandeling omdat ze die zo prettig vinden. Veel klanten komen op regelmatige basis terug voor een behandeling, plannen ook gelijk een nieuwe afspraak. Inmiddels kan ik een hele waslijst van behandelingen aanbieden en vaak combineer ik ook dingen uit diverse cursussen. Een stukje coaching is er in de loop van de tijd ongemerkt ingeslopen, ik merk wel dat dit iets is wat gewaardeerd wordt. Mensen krijgen iets extra’s mee naar huis om aan te werken of over na te denken.

 

Twijfelde je ergens aan voordat je de opleiding?

 

Grootste twijfel was of ik de opleiding voetreflexologie welk echt leuk zou gaan vinden. Na de eerste cursusdag was die twijfel gelijk weg!

 

Waarom besloot je het toch te doen?

 

Ik wilde iets anders gaan doen, meer met mensen werken, iets voor hun kunnen betekenen en stukje begeleiding in een bepaalde fase van hun leven geven. De opleiding voetreflexologie leek mijn een mooi uitgangspunt, dat was het uiteindelijk ook!

Resy Simonis

 

Wil jij ook een praktijk voetreflexoloog starten? KLIK DAN HIER VOOR ALLE INFORMATIE

 

Liever thuis studeren, zodat je een praktijk voetreflexoloog kunt starten terwijl je thuis studeert? KLIK DAN HIERpraktijk voetreflexoloog

 

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen