Thuisstudies & praktijklessen alternatieve geneeswijzen

Bekijk hieronder al onze cursussen

Acupressuur & meridiaanleer

De prachtige methode van acupressuur waarmee je

mensen van klachten af kunt helpen

Acupressuur is al duizenden jaren oud en welbekend als TCM Traditional Chinese Medicine, kennis toe te passen op de behandeling en het voorkómen van ziekten.

Anti-Cellulitis behandeling & Lichaamspakkingen

Veel mensen willen tegenwoordig ontspannen en hun lichaam het beste gunnen, door de huid te scrubben en te verwennen met een lichaamspakking is je behandeling daarom compleet. In veel wellness-oorden en sauna’s worden tegenwoordig de lichaamspakkingen aangeboden.

Auriculotherapie / Oorreflexologie

Oorreflexologie of Auriculotherapie, een eeuwenoude methode om pijnen te bestrijden

Oorreflexologie: In de TCM Traditional Chinese Medicin is de ooracupunctuur al 2000 jr v Ch ontdekt en de behandeling tegen pijnen die hiermee bereikt kan worden is wonderbaarlijk. In de jaren 60/70 heeft de Franse arts Paul Nogier de basis gelegd voor de Westerse Auriculotherapie. Leer in deze cursus cliënten op een verantwoorde manier behandelen en dus een verbetering brengen in hun klachten.

baby leren masseren

Baby massage

Ontdek hoe je een baby een heerlijke massage geeft

Alle basisbegrippen en technieken van het masseren komen in deze leerzame en gezellige cursus aan bod.

In een prettige sfeer worden oefeningen en uitleg steeds afgewisseld.

Ontmoet andere moeders of zwangere dames.

bamboe masseren

Bamboe massage

Door bamboestokken te gebruiken tijdens een massage kan er dieper op het lichaam ingewerkt worden, hierbij worden de zenuwuiteinden in oppervlakkige spieren en de huid optimaal geprikkeld.

Daarnaast heeft de warme olie en behandeling met bamboe
een helend effect zodat toxines (afvalstoffen) afgevoerd worden.

thuisstudie chakra

Chakra Massage

De Chakra’s ademen als het ware energie in en uit, in een spiraalvormige beweging, die, als de Chakra gezond is, met de klok mee draait.  

Het lichaam heeft zeven grote Chakra’s, gelegen op romp en hoofd, daarnaast hebben we handchakra’s, voetchakra’s en knie-chakra’s en duizenden andere kleine Chakra’s. Het is van groot belang dat de Chakra’s goed functioneren. 

Ontdek hoe je de Chakra's behandelt met een massage

thuisstudie chakra

Chakra Reflexologie

De Chakra’s ademen als het ware energie in en uit, in een spiraalvormige beweging, die, als de Chakra gezond is, met de klok mee draait.  

Het lichaam heeft zeven grote Chakra’s, gelegen op romp en hoofd, daarnaast hebben we handchakra’s, voetchakra’s en knie-chakra’s en duizenden andere kleine Chakra’s. Het is van groot belang dat de Chakra’s goed functioneren. 

Ontdek hoe je de Chakra's behandelt met verschillende therapieën

Chinese hoofd, nek & schoudermassage

Chinese hoofdmassage is een pittige maar ontspannende massage waarbij de meridianen en acupunten worden gestimuleerd en de energie weer vrij kan stromen. De circulatie van levensenergie (Chi) wordt bevorderd, wat een positief effect heeft op lichaam en geest.

Cosmetische bindweefselmassage

& cupping

Je ziet de huid gewoon verbeteren door een cosmetische bindweefselmassage!

Cosmetische bindweefselmassage: Door middel van speciale massagetechnieken, bindweefselmassage krijgt de huid een optimale doorbloeding. Er wordt door deze massage toe te passen nieuw collageen aangemaakt waardoor rimpels vervagen en de huidconditie verbeterd . Deze massage geeft het gezicht een verjongingskuur en de huid ziet er fris en stralend uit.

Cosmetische Cryo behandeling gezicht, buik & cellulitis

Cosmetische Cryo behandeling werkt niet alleen goed tegen cellulitis maar geeft ook een wonderbaarlijk verjongend effect. Door het lichaam plaatselijk bloot te stellen aan extreme kou, krijgt de huid een hele goede doorbloeding en maakt het lichaam nieuwe collageen aan.  De behaalde resultaten zijn overweldigend!

Cryo massagetherapie bij reumatische klachten

Cryo massagetherapie kan reuma klachten verminderen.

Door het lichaam plaatselijk bloot te stellen aan extreme kou, wordt de pijn en stijfheid verminderd en wordt het immuunsysteem versterkt. Hierdoor heb je minder medicatie nodig en zullen mogelijke bijwerkingen afnemen. De behaalde resultaten zijn overweldigend!

Cupping massage

Cupping massage werkt sterk reinigend en goed te gebruiken tegen cellulitis, maar ook bij rugklachten.

Door een cupping massage toe te passen zullen gifstoffen worden afgevoerd. De doorbloeding wordt gestimuleerd doordat de cups het bloed omhoog zuigen. In China gebruikte men de oude methode (wordt nog steeds gebruikt) door in de halve glazen bol of aardewerk cups

Diepte massage

Ontdek hoe je een Diepte massage kunt geven en klachten kunt behandelen.

De spieren krijgen een optimale doorbloeding en worden weer soepel. 

Een diepte massage is te vergelijken met een sportmassage!


Drukpunt massage gezicht

Een drukpuntmassage werkt als een facelift!

Door middel van speciale massagetechnieken vanuit de TCM worden de acupunten van het gezicht gemasseerd waardoor de doorstroming van energie van de meridianen optimaal wordt. Daarbij krijgt de huid een optimale doorbloeding.
Deze massage heeft een faceliftend effect en geeft het gezicht een verjongingskuur. De huid ziet er fris en stralend uit.

Edelsteen massage

Geef jij jouw cliënt net dat extraatje door met edelstenen te masseren?

Door het gebruik van de  edelsteen kun je een dieptemassage verzorgen zonder je handen te belasten.  

Edelsteentherapie

Wil jij alles weten over edelstenen en jouw cliënten met de kracht van edelstenen helpen?

Edelstenen en mineralen en hun geneeskrachtige werking zijn al eeuwenlang bij mensen in gebruik volgens archeologische ontdekkingen. Edelsteentherapie staat weer in de belangstelling en mensen ontdekken opnieuw dat edelstenen en mineralen genezing brengen en voor een nieuw evenwicht tussen lichaam en geest zorgen.

Energetische reset & EFT

Je kunt Energetische reset en EFT vergelijken met de defragmentatie van de harde schijf van je computer

Door het laten doorstromen van Chi of energie zul je een rust ervaren en oude patronen los kunnen laten.

De patronen, overtuigingen en beperkende gedachten van waaruit wij meestal automatisch reageren worden gereset waardoor er ruimte komt om vanuit jouw eigen weten je leven te creëren.

Feng shui

Feng shui betekent ‘wind’ en ‘water’. De Chinese leer van ruim 3000 jaar oud die zegt dat de omgeving, dus je huis, werkplek en buurt,  je welzijn kan beïnvloeden.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde circuleert energie, CHI of QI genaamd, door het lichaam maar ook in je huis of werkplek, negatieve of geblokkeerde stromingen van de energie kunnen problemen veroorzaken. Feng Shui helpt je je huis of werkplek zo in te richten dat de Chi goed vloeit en je je beter gaat voelen.

Fibromyalgie massage

Hoe heerlijk om mensen met fibromyalgie een pijnstillende massage te kunnen bieden!

Fibromyalgie wordt weke delen reuma genoemd. Er wordt chronische pijn in spieren en bindweefsel ervaren, maar er zijn ook andere symptomen. 

Mensen met de diagnose fibromyalgie hebben baat bij een massage en ondervinden minder pijn na deze fibromyalgie massage.

Gezichtsbehandeling

Gelaatsverzorging houdt voornamelijk het reinigen en verzorgen van de huid in, op het gelaat, de hals en het decolleté, zodanig dat de huid normaal kan functioneren.

Toch heeft een aangepaste gezichtsverzorging voor iedereen twee heel belangrijke doelen. Ten eerste heeft het een ontspannende werking op de geest en het lichaam, bovendien geeft het de huid een tintelend frisse en zuivere uitstraling.

Gezichtsmassage & lymfedrainage

Leer een heerlijke reiniging van het gezicht geven en verzorg een zalige gezichtsmassage

Gezichtsmassage & lymfedrainage: Onze gezichtshuid is een kostbaar bezit. (H)erkenning en liefde ontstaan “op het eerste gezicht”. Maar je kunt ook “je gezicht verliezen”. Daarom is een gezond en fris gelaat voor iedereen belangrijk.

cursus guasha

Guasha Therapie

Guasha is een techniek uit de Tradicional Chinese Medicine het is het schrapen van de huid met een gepolijste jadesteen (een bao yü) .

Patiënten voelen gewoonlijk een onmiddellijke verandering en vooruitgang.

GUASHA heeft hele mooie resultaten die bereikt worden doordat niet alleen de huid maar ook de onderliggende lagen zoals bindweefsel, lymfesysteem, meridianen, reflexgebieden en immuunsysteem gestimuleerd worden kortom het hele lichaam wordt in beweging gebracht.

masseer

Hand & Voetmassage

Ontdek hoe jij een heerlijke Hand & Voetmassage geeft

Een hand & voetmassage is laagdrempelig en overal toe te passen.

In handen en voeten bevinden zich de reflexpunten van het lichaam, waardoor deze massage een ontspannende werking heeft.

Handreflexologie

Handreflexologie, een eeuwenoude methode die overal is toe te passen en heerlijk om te ondergaan!

Handreflexologie & voetreflexologie werd in de oudheid reeds als therapie gebruikt.

Door de reflexpunten in de handen stevig te masseren verbetert de doorstroming van emotionele en fysieke energie.

Holistic pulsing

Holistic Pulsing is een op zichzelf staande behandelmethode en een waardevolle aanvulling bij massages en andere therapievormen. Het is een zachte behandelwijze met een grote dieptewerking, waarbij je gekleed op een behandeltafel ligt.

Hoofdpijnmassage

Hoofdpijn en migraine een veel gehoorde klacht! Met deze cursus hoofdpijnmassage kun jij mensen efficiënt behandelen

Veel mensen lijden aan hoofdpijn, soms dagelijks. Migraine en spanningshoofdpijn zijn veelgehoorde klachten. Steeds meer mensen hebben hoofdpijn.


Hot Bottle massage

Hot Bottle massage

een weldadige behandeling

De flessen vormen een warmtebron die het lichaam laat ontspannen. 

Daarnaast heeft de warmte een helend effect omdat ze processen stimuleren waarmee toxines (afvalstoffen) afgevoerd worden.

Door de combinatie van warmte en beweging ontspant het spierweefsel.

 Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt hierdoor gestimuleerd.

Hotstone massage

Hotstone, een veel gevraagde massage die heerlijk is om te ondergaan én te geven!

Deze massage werd in de oudheid reeds als therapie gebruikt. Tegenwoordig is het één van de meest gevraagde en aangeboden vormen van massage in wellness-oorden.

online cursus pitjit

Indonesische massage

Het Indonesische woord Pitjit [Pie-tjit] betekent massage. In Indonesië worden kinderen en kleins af aan meegenomen in de tradities van het pitjitten.

 Je laten masseren en het ervaren van de helende kracht van de pitjit in het dagdagelijkse leven is daar de gewoonste zaak van de wereld. Iedereen kent wel een ‘Ibu’ [Iboe] of ‘Toekan’ Pitjit.

In Nederland is deze term voor masseren meegekomen met de stroom van Indische Nederlanders en Molukkers die uit voormalig Nederlands-Indië naar Nederland kwamen.

Intuïtieve Ontwikkeling & magnetiseren

Je intuïtie ontwikkelen en energie leren voelen, dat kun jij ook!

Intuïtieve ontwikkeling en magnetiseren: Met intuïtie kun je voelen wat voor het verstand verborgen blijft. Door het gebruiken en ontwikkelen van je intuïtie leer je aura’s waarnemen, chakra’s kennen en energie voelen .Je kijkt niet slechts met je ogen maar kunt ook “het onzichtbare zien”.

Iriscopie

Aan de ogen zie je of iemand ziek is, hoe vaak wordt er niet gezegd door een moeder wanneer haar kind ziek is: ‘ik zag het al aan haar ogen’.

Onze constitutie, de genetische erfelijkheid van onze ouders is zichtbaar in onze ogen. Iriscopie is geen therapie maar een diagnostisch systeem.

Kruiden & Aromatherapie

Altijd al zelf een gezichtscrème, pijnstillende zalf of een kruidenolie willen maken?

Kruiden & aromatherapie: Onze aarde bevat een schat aan geneeskrachtige kruiden. In je eigen tuin kunnen bijvoorbeeld spontaan planten groeien, die je op het eerste gezicht als onkruid beschouwt, maar die onze gezondheid juist verbeteren. 

Kruidenstempelmassage

Een heerlijke massage om al je cliënten mee te verwennen!

De kruidenstempelmassage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het lichaam tegelijkertijd tot rust. De stempelmassage activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop.

Lenormand kaarten leggen

Je intuïtie verder ontwikkelen met de cursus Lenormand kaarten leggen

Je Derde Oog, je Intuítie zal sterker en sterker worden en
je zult alle geheimen over werk,
familie, ziekte, geluk, exen en de liefde onthullen!

online cursus magnetiseren met edelstenen

Magnetiseren met Edelstenen

De kracht van Edelstenen gebruiken in jouw behandeling

Ontdek hoe onze Chakra's werken en hoe je deze kunt behandelen met het gebruik van edelstenen.

Ook jij kunt magnetiseren!

Ontdek hoe je behandelmethoden gebruikt, die op hoge gevoeligheid gebaseerd zijn, zoals pendelen, mediteren en magnetiseren.

Massage na chemotherapie

Wil jij graag mensen helpen met klachten door de bijwerkingen van chemotherapie?

Massage na chemotherapie: Veel mensen die chemotherapie ondergaan hebben last van bijwerkingen.

Door een massage te verzorgen van de handen/armen en voeten/benen wordt de doorbloeding bevorderd en daardoor kunnen de klachten verbeteren.

Massage Onderarm-technieken

Deze massage wordt ook wel Lomi Lomi genoemd.

Door ook met de ellebogen te masseren kunnen we dieper in de spieren gaan op een prettige manier. Door met de onderarmen te masseren maakt de masseur een dansende beweging en is deze massage heerlijk om te geven.

Medical taping

Medical taping wordt gebruikt om de spieren in hun functie te ondersteunen, zonder daarbij in de  beweging te beperken.

Bij blessures en niet goed functioneren van de spieren en banden rond gewrichten kun je met Medical Taping aanvullend op je behandeling ondersteuning bieden en de spieren ook na de behandeling de ondersteuning blijven bieden die noodzakelijk zijn.

Medische basiskennis

Ongelofelijk hoe ons lichaam in elkaar zit, de perfecte machine van vlees en bloed! Leer alles over de functies van de organen en ons bewegingsapparaat.

Anatomie, fysiologie en pathologie

Meditaties geven aan groepen

Mediteren & Meditaties leiden groepen

Het gebruik van woorden tijdens een meditatie

Het gebruik van je stemgeluid bij het leiden van een meditatie

Onderwerpen voor het leiden van meditaties, zoals chakra-, aura-, genezings-, kleuren-, reizen meditatie

Inductie van de meditaties

Mediumschap & de 4e dimensie

Je weet hoe je foto’s kunt lezen en invoelen
Je leert karakters en energie van een persoon herkennen en aanvoelen
Boodschappen van je gidsen ontvangen en uitleggen
Je kent de chakra’s en de kracht van gidsen en engelen.

Mindfulness & coachingtechnieken

Mindfulness, een geweldige bewustwording en verrijking van jezelf

Wanneer cliënten met hun levensverhaal bij je aankloppen of als cliënten vastlopen en hierin begeleidt willen worden, kun je hierop op een professionele manier reageren.

Ontspanningsmassage

Leer een heerlijke ontspanningsmassage te geven, niet alleen heerlijk om te ontvangen maar ook om te geven!

Cursus massage: Alle basisbegrippen en technieken van het masseren komen in deze leerzame en gezellige cursus aan bod.

Oorkaarsen

Oorkaarsen, een oude methode die de oudste Pueblostam al gebruikte tegen oorsuizen, oorpijn, hooikoorts en andere klachten

De kracht van het vuur heeft de mensheid als sinds oertijd geboeid. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Sinds eeuwen zijn zij als warmteceremonie in verschillende culturen bekend. 

Paramedisch praktijk starten

Ga je zelf een praktijk opstarten ?

Niet iedere therapeut is automatisch een goed en verantwoord ondernemer. In deze cursus leer je “zaken doen” op een manier die ruim tijd overlaat om je vak uit te oefenen.

Tevens ontdek je de plezierige en uitdagende kanten van het ondernemen: blijvende bekendheid verwerven en de voor jouw praktijk gewenste cliënten aantrekken.

online cursus pitjit

Pitjit Indonesische massage

Het Indonesische woord Pitjit [Pie-tjit] betekent massage. In Indonesië worden kinderen en kleins af aan meegenomen in de tradities van het pitjitten.

 Je laten masseren en het ervaren van de helende kracht van de pitjit in het dagdagelijkse leven is daar de gewoonste zaak van de wereld. Iedereen kent wel een ‘Ibu’ [Iboe] of ‘Toekan’ Pitjit.

Praktijkdagen

Wil je nogmaals oefenen en/of aanwijzingen krijgen over een massage, voetreflex of gezichtsbehandeling?
Volg je een opleiding of wil je het geleerde onder begeleiding in praktijk brengen?
Schrijf je dan in voor de praktijkdagen.

Privécursus

Heb je geen tijd of vind je een privécursus prettiger?

Klik op de button voor alle informatie over onze privécursussen

qigong

Qigong

Je verbinding met aarde en kosmos wordt optimaal waardoor jouw energie weer vrijelijk kan stromen

Door veel te zitten en zelfs gewoon te bewegen worden we stijf en onze energie verlaagt waardoor ons lichaam en geest vaak niet meer optimaal kan functioneren.

Door Qi Gong oefeningen te doen worden de meridianen aangezet de energie weer te laten stromen en zal jij je een heel ander mens voelen na de oefeningen

Shiatsu

Wij geven de Shiatsu massage op de massagetafel, een heerlijk ontspannende massage!

Shiatsu is een drukpuntmassage waarbij het gehele lichaam wordt behandeld. In Aziatische landen wordt deze massage op de grond uitgevoerd.Een heerlijk ontspannende behandeling waarbij de kleding aan kan blijven en dus laagdrempelig is.

Stoelmassage

Een stoelmassage ontvangen is lekker,

maar nog veel leuker om te geven!

Stoelmassage is een kortdurende massage van 15 tot 20 minuten. Cliënten houden hun kleding erbij aan. Je gebruikt een speciaal voor stoelmassage ontworpen stoel. Je kunt deze stoel gemakkelijk meenemen. Dus kun je op de werkplek of bij mensen aan huis masseren.

online cursus tarot

Tarot kaarten leggen

Cursus Tarot kaarten leggen

Je Derde Oog, je Intuítie zal sterker en sterker worden en
je zult alle geheimen over werk,
familie, ziekte, geluk, exen en de liefde onthullen!

Tenen & handen lezen

Tenen & handen lezen en snel iemand zijn karakter inschatten , interessant!

Deze cursus tenen & handen lezen is een leuke en interessante cursus die jou meer inzicht zal gaan geven over jouw cliënt.

Ieder persoon is uniek en het lichaam is een uiting van de geest en ziel.

Zo kun je aan de vorm van handen en voeten de persoonlijkheid aflezen, maar ook de

tenen en de handlijnen geven een uitleg over hoe de persoon in elkaar zit en functioneert.

Thaise massage

Drukpunt massage van het gehele lichaam

Thaise massage, de drukpuntmassage waarbij je cliënt de kleding aan kan houden.

Je voelt je herboren!

De Thaise massage is te vergelijken met een shiatsu massage.
Door middel van speciale massagetechnieken vanuit de TCM worden de acupunten van het gehele lichaam gemasseerd waardoor
de doorstroming van energie van de meridianen optimaal wordt.

thaise voetmassage

Thaise Voetmassage

Thaise voetmassage is een massage van de voeten en onderbenen waarbij het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming door het behandelen van de acupressuurpunten en reflexpunten wordt geactiveerd.

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van voetreflextherapie en acupressuur.

Door zorgvuldig gedoseerde druk uit te oefenen met een massagestokje, maar ook manueel wordt het lichaam uitgenodigd zichzelf te genezen. Emoties kunnen worden verwerkt en geestelijke spanningen worden losgelaten.

Therapeutische massage bij rugklachten

Zoveel mensen hebben rug, nek en schouderklachten! Na deze cursus weet jij hoe je deze mensen goed kunt helpen

Rugklachten is een van de meestvoorkomende klacht onder de bevolking. Met name d.m.v. massage, cupping, acupressuur, voetreflexologie en oefeningen voor de cliënt, kunnen rugklachten verholpen worden.

Therapeutische Voetreflexologie

Cliënten met klachten helpen met reflexologie, dat is heel bevredigend werk!

Tijdens deze sfeerrijke en waardevolle cursus therapeutische voetreflexologie kun je je verdiepen in het diagnosticeren en behandelen van allerlei klachten van cliënten, waarbij voetreflex- en handreflexmassage oplossing en bevrijding bieden.


VAS & medicatie testen

Na deze cursus kun je energetische druppels, voedingsmiddelen en medicatie testen op therapeutische of toxische effecten. Maar denk ook aan cliënten die allergieën hebben, ook deze cliënten kun je helpen met het VAS door voedingsmiddelen etc. te testen. Daarbij is deze cursus een prachtige aanvulling voor energetisch therapeuten die bijvoorbeeld chakra’s willen testen of  acupuncturisten om het centrum van de acupunctuurpunten feilloos te vinden.

Voetreflexologie

Voetreflexologie een heerlijke ontspannende massage die preventief tegen klachten werkt

Voetreflexologie is een oud Chinees en Indiaas diagnostisch en therapeutisch systeem. De therapeutische werking ervan is holistisch: lichaam en geest worden daardoor in balans gebracht en gestoorde of geblokkeerde energie krijgt een betere doorstroming.