Praktijk starten wellness masseur

Praktijk starten wellness masseur

Praktijk starten Wellness masseur: Interview met Corrie Alt

Waar droomde je van voordat je besloot je opleiding bij mij te volgen (leven, gezondheid, gezin, onderneming, persoonlijke situatie etc.)

Ik weet niet waar ik van droomde voordat ik besloot om bij Kersten Opleidingscentrum de opleiding tot Wellness Masseuse te volgen. Mijn leven was druk en hectisch genoeg en plaats voor dromen was er niet. Veel heen en weer reizen door het land voor mijn werk.

Ik miste, denk ik, ook niets. Mijn leven liep gewoon. Werk, gezin, vrije tijd. Gewoon het standaard huisje, boompje, beestje verhaal.

Het enige wat ik wist, was dat ik iets nieuws ging doen. Iets dat totaal buiten mijn “normale” dagelijkse bezigheden viel.

Waar liep je tegenaan voordat je de opleiding begon?

Ik liep eigenlijk niet ergens tegenaan. Alleen de dagen waarop een aantal cursussen waren, terwijl ik ook nog mijn andere baan had, was soms lastig. Mijn geluk was, was dat ik veel verlofdagen had en een goede band met mijn directe collega’s waardoor ik gemakkelijk verlofdagen op cursusdagen kon inplannen.

Welke invloed had dat op [andere medewerkers, je gezin, je gemotiveerdheid, je omzet, je gemoedstoestand, persoonlijke groei]

Omdat ik best wel wat dingen in het verleden heb geprobeerd, was de reactie meer van “daar heb je haar weer”, maar dat heeft mij nooit tegengehouden om vol voor de opleiding Wellness Masseuse te gaan.  Als ik me had moeten laten leiden door opgetrokken wenkbrauwen dan had ik veel leuke dingen gemist in mijn leven, niet alleen deze opleiding.

Extra gemotiveerd was ik wel. Uiteraard door de reacties. Maar ik nam het ter kennisgeving aan en werkte en leerde gewoon stug en in stilte door.

Welke resultaten behaalde je met je opleiding, cursus of thuisstudie?

Ik had mijzelf een jaar de tijd gegeven om de opleiding af te ronden, maar ik ging er vol tegenaan. Inclusief cursusdagen met onderwerpen die niet verplicht waren bij de opleiding Wellness Masseuse. En met vol ertegenaan, bedoel ik ook vol ertegen aan. Al mijn verlof, al mijn extra uren/loon, al mijn vrije tijd stopte ik in de opleiding.

In de weekenden zat ik met mijn neus in de boeken om de Medische Basiskennis onder de knie te krijgen. Een aparte module, waar een apart examen voor wordt afgelegd.

Het resultaat was dat ik al na iets meer dan 6 maanden mijn diploma behaalde en een maand daarna richting de Kamer van Koophandel ging om mijn praktijk te registreren.

Wat is er door dat resultaat nog meer gebeurt (in je privésituatie, je omgeving, je bedrijf et cetera)?

Het resultaat is dat ik naast mijn baan nu ook de massagepraktijk heb. Overdag werken en 1 week per maand 24/7 dienst draai, ik ook nog masseer. Een werkdag die in de vroeg ochtend begint en vaak in de late avond ophoudt, maar waarbij het een niet met het ander te vergelijken is.

Iemand te mogen masseren, te voelen wegsmelten in de tafel, is en blijft een sensatie die alleen masseurs herkennen. De ademhaling steeds dieper horen en voelen gaan. De directe dankbaarheid.

Twijfelde je ergens aan voordat je de opleiding of cursus/thuisstudie begon?

Ja, ik twijfel(de) of ik het wel kon. Dit ligt niet aan de opleiding, maar aan mijn bizarre vorm van examenvrees. Want ik wist dat er een examen aan zou komen. Daarna de volgende twijfel. Doe ik het wel goed?

De constante aaneenschakeling van twijfel afgewisseld door “ik kan dit” wat dus weer een voedingsbron was voor meer twijfel.

Waarom besloot je het toch te doen?

Ik besloot TIJDENS het praktijkexamen om niet letterlijk weg te lopen om de eenvoudige reden dat mijn vriendin op de massage tafel lag en onbekend was in Maastricht.

Daarna sprak ik mezelf in stilte toe. “Kappen met die onzin, Corrie. Jij kunt dit en anders ga je gewoon examen doen op jouw afgesproken datum”.

Corrie Alt

Zelf een Praktijk starten wellness masseur ? KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Wil je liever een Thuisstudie opleiding Wellness inclusief  2 lesdagen volgen en
een praktijk starten wellness masseur ?
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

opleiding wellness masseur

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen