soorten massage

soorten massage

Er zijn natuurlijk vele soorten massage

Zo hebben we de wellness massages zoals de ontspanningsmassage, hotstone, kruidenstempel, hot bottle massage maar ook een heerlijke voet of handmassage.

Dan zijn er natuurlijk de therapeutische massages waarbij je cliënten met klachten helpt zoals:

Het goed uitvoeren van een massage is natuurlijk belangrijk, als ook de contra-indicaties kennen!

Soorten massage

Wellness massages

Therapeutische massages

Gezichtsmassages

Reflexologie behandelingen

Een goed uitgevoerde massage is heerlijk om te ondergaan!

In Aziatische landen kent men al duizenden jaren de waarde van massage, het is dan ook niet vreemd dat in deze landen zelfs op vliegvelden massagestoelen staan.
In onze westerse landen is massage de laatste jaren steeds meer in opmars en weten mensen een goede massage steeds meer te waarderen.
Massage is een Holistische therapie, waarbij lichaam en geest in evenwicht worden gebracht.

De chi of qi (Chinees voor levensenergie) zal zonder blokkades door het gehele lichaam kunnen stromen.
Door een massage toe te passen zullen gifstoffen worden afgevoerd. Je cliënt komt in een diepe ontspanning, waardoor de geest in een diepe rust komt. Vandaar werkt een ontspanningsmassage bij bijvoorbeeld een Burn-out of depressie genezend.

Bedenk ook dat tijdens een massage, doordat je cliënt dieper in zijn/haar onderbewustzijn verkeerd, hij/zij een (emotionele) reactie kan laten zien. Deze reactie kan zich uiten in een lachbui of een huilbui, maar ook kan je cliënt het nodig hebben zijn/haar verhaal te vertellen. Heb hier begrip voor, blijf rustig, zeg dat een dergelijke reactie normaal is en laat je cliënt vertellen als hij/zij daar behoefte aan heeft. Ga rustig door met je behandeling, geef gepast antwoord maar luister vooral en heb begrip.
Het kan gebeuren dat het lichaam op de behandeling een lichamelijke reactie laat zien. Bijvoorbeeld vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn etc. Dit hoeft natuurlijk niet altijd te gebeuren. Veel mensen zijn na een massage te hebben ondergaan heel moe.

Heb je zin om te masseren en een goede massage te geven? Kijk dan even op deze pagina naar alle soorten massage

 

thuisstudie masseren

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen