Therapeutische behandelingen

Wil jij jouw cliënten klachtgericht kunnen behandelen?

Video Aspect Ratio: 4:1

Therapeutische behandelingen

Wil jij jouw cliënten klachtgericht kunnen behandelen?

Acupressuur & meridiaanleer

De prachtige methode van acupressuur waarmee je

mensen van klachten af kunt helpen

Acupressuur is al duizenden jaren oud en welbekend als TCM Traditional Chinese Medicine, kennis toe te passen op de behandeling en het voorkómen van ziekten.

Auriculotherapie / Oorreflexologie

Oorreflexologie of Auriculotherapie, een eeuwenoude methode om pijnen te bestrijden

Oorreflexologie: In de TCM Traditional Chinese Medicin is de ooracupunctuur al 2000 jr v Ch ontdekt en de behandeling tegen pijnen die hiermee bereikt kan worden is wonderbaarlijk. In de jaren 60/70 heeft de Franse arts Paul Nogier de basis gelegd voor de Westerse Auriculotherapie. Leer in deze cursus cliënten op een verantwoorde manier behandelen en dus een verbetering brengen in hun klachten.

Cryo Massagetherapie bij reumatische klachten

Cryo massagetherapie kan reuma klachten verminderen.

Door het lichaam plaatselijk bloot te stellen aan extreme kou, wordt de pijn en stijfheid verminderd en wordt het immuunsysteem versterkt. Hierdoor heb je minder medicatie nodig en zullen mogelijke bijwerkingen afnemen. De behaalde resultaten zijn overweldigend!

Cupping massage

Cupping massage werkt sterk reinigend en goed te gebruiken tegen cellulitis, maar ook bij rugklachten.

Door een cupping massage toe te passen zullen gifstoffen worden afgevoerd. De doorbloeding wordt gestimuleerd doordat de cups het bloed omhoog zuigen. In China gebruikte men de oude methode (wordt nog steeds gebruikt) door in de halve glazen bol of aardewerk cups

Diepte massage

Ontdek hoe je een Diepte massage kunt geven en klachten kunt behandelen.

De spieren krijgen een optimale doorbloeding en worden weer soepel. 

Een diepte massage is te vergelijken met een sportmassage!

Fibromyalgie massage

Hoe heerlijk om mensen met fibromyalgie een pijnstillende massage te kunnen bieden!

Fibromyalgie wordt weke delen reuma genoemd. Er wordt chronische pijn in spieren en bindweefsel ervaren, maar er zijn ook andere symptomen. 

Mensen met de diagnose fibromyalgie hebben baat bij een massage en ondervinden minder pijn na deze fibromyalgie massage.

Holistic pulsing

Holistic Pulsing is een op zichzelf staande behandelmethode en een waardevolle aanvulling bij massages en andere therapievormen. Het is een zachte behandelwijze met een grote dieptewerking, waarbij je gekleed op een behandeltafel ligt.

Hoofdpijnmassage

Hoofdpijn en migraine een veel gehoorde klacht! Met deze cursus hoofdpijnmassage kun jij mensen efficiënt behandelen

Veel mensen lijden aan hoofdpijn, soms dagelijks. Migraine en spanningshoofdpijn zijn veelgehoorde klachten. Steeds meer mensen hebben hoofdpijn.

Iriscopie

Aan de ogen zie je of iemand ziek is, hoe vaak wordt er niet gezegd door een moeder wanneer haar kind ziek is: ‘ik zag het al aan haar ogen’.

Onze constitutie, de genetische erfelijkheid van onze ouders is zichtbaar in onze ogen. Iriscopie is geen therapie maar een diagnostisch systeem.

Kinesiologie

Kinesiologie, een fantastische methode om medicatie en voedingsmiddelen te testen

Kinesiologie, de spiertest is een fantastisch middel om met het testen van de spierspanning in de arm de onbewuste reacties van het lichaam op allerlei invloeden zichtbaar te maken.
Omdat via Kinesiologie een spiertest wordt verricht en de spieren onbewust de reactie laten zien is dit een betrouwbaar middel.

Kruiden & aromatherapie

Altijd al zelf een gezichtscrème, pijnstillende zalf of een kruidenolie willen maken?

Kruiden & aromatherapie: Onze aarde bevat een schat aan geneeskrachtige kruiden. In je eigen tuin kunnen bijvoorbeeld spontaan planten groeien, die je op het eerste gezicht als onkruid beschouwt, maar die onze gezondheid juist verbeteren. 

Massage na chemotherapie

Wil jij graag mensen helpen met klachten door de bijwerkingen van chemotherapie?

Massage na chemotherapie: Veel mensen die chemotherapie ondergaan hebben last van bijwerkingen.

Door een massage te verzorgen van de handen/armen en voeten/benen wordt de doorbloeding bevorderd en daardoor kunnen de klachten verbeteren.

Medische basiskennis

Ongelofelijk hoe ons lichaam in elkaar zit, de perfecte machine van vlees en bloed! Leer alles over de functies van de organen en ons bewegingsapparaat.

Anatomie, fysiologie en pathologie

Oorkaarsen

Oorkaarsen, een oude methode die de oudste Pueblostam al gebruikte tegen oorsuizen, oorpijn, hooikoorts en andere klachten

De kracht van het vuur heeft de mensheid als sinds oertijd geboeid. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Sinds eeuwen zijn zij als warmteceremonie in verschillende culturen bekend. 

Therapeutische massage bij rugklachten

Zoveel mensen hebben rug, nek en schouderklachten! Na deze cursus weet jij hoe je deze mensen goed kunt helpen

Rugklachten is een van de meestvoorkomende klacht onder de bevolking. Met name d.m.v. massage, cupping, acupressuur, voetreflexologie en oefeningen voor de cliënt, kunnen rugklachten verholpen worden.

Therapeutische Voetreflexologie

Cliënten met klachten helpen met reflexologie, dat is heel bevredigend werk!

Tijdens deze sfeerrijke en waardevolle cursus therapeutische voetreflexologie kun je je verdiepen in het diagnosticeren en behandelen van allerlei klachten van cliënten, waarbij voetreflex- en handreflexmassage oplossing en bevrijding bieden.

VAS & medicatie testen

Na deze cursus kun je energetische druppels, voedingsmiddelen en medicatie testen op therapeutische of toxische effecten. Maar denk ook aan cliënten die allergieën hebben, ook deze cliënten kun je helpen met het VAS door voedingsmiddelen etc. te testen. Daarbij is deze cursus een prachtige aanvulling voor energetisch therapeuten die bijvoorbeeld chakra’s willen testen of  acupuncturisten om het centrum van de acupunctuurpunten feilloos te vinden.