Wat zijn de voordelen van een baby massage

Wat zijn de voordelen van een baby massage

Wat zijn de voordelen van een babymassage?

Hoe kan een babymassage je kleintje helpen? Hoewel er niet genoeg onderzoek is om met zekerheid te zeggen, kan babymassage de krampjes en tandjespijn van uw baby helpen verlichten, hem kalmeren en in slaap sussen.


Maar de voordelen van babymassage houden daar niet op: al dat strelen en aanraken maakt het gemakkelijker voor jeonline cursus baby leren masseren om je te hechten aan je pasgeborene. Bovendien kan het geven van een massage aan je baby je helpen om ook je eigen innerlijke rust te vinden en zen te worden.


Je kunt met deze zachte massages beginnen op de dag dat je jouw baby thuisbrengt. Je partner of een ander naast familielid kan ook babymassage uitproberen - een goede gelegenheid om een band op te bouwen.

Maak babymassage onderdeel van uw dagelijkse routine. Overweeg om je baby elke dag rond dezelfde tijd te masseren, zodat hij eraan gewend raakt en ervan gaat genieten.

Hoe laat is het beste? Er is eigenlijk geen "beste" tijd. Over het algemeen wil je een tijdstip kiezen waarop je je niet gehaast voelt (probeer dus geen sessie te forceren terwijl het avondeten kookt of je de wasmachine en droger aan hebt) of wanneer je baby honger heeft ( omdat hij niet zal genieten van het wrijven over zijn buik als zijn buik leeg is) of te vol is (hij zal waarschijnlijk zijn avondeten uitspugen (die fout maak je geen twee keer)

Klik hier voor meer informatie als je een thuisstudie Baby massage wilt volgen

Klik hier als je de cursusdag Baby massage in Maastricht wilt volgen

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen