voetreflextherapie

voetreflextherapie

Voetreflextherapie is al duizenden jaren oud

Voetreflextherapie is een eeuwen oude therapeutische behandeling, die in veel culturen gebruikt werd en wordt om de gezondheid optimaal te houden.
Het is een therapeutisch systeem waarbij de voeten en ook handen, diep gemasseerd worden zonder de pijngrens te overschrijden!
Reflexologie is waarschijnlijk ontstaan in China, 3000 jaar voor Christus. Het werd in China veelal in combinatie met acupunctuur gebruikt.
Maar ook in Egypte zijn er inscripties gevonden van 2500 jaar voor Christus, die op reflexzone therapie wezen.

In reflexzone therapie ofwel voetreflextherapie gaan we ervan uit dat het lichaam is verdeeld in tien verticale energie banen, de zogenaamde energielijnen. Deze lijnen hebben dus niks met acupunctuur of meridianen te maken.
Je kunt je voorstellen, dat als schoenen te strak zitten, je hierdoor problemen kunt krijgen met die speciale energielijn. Dit kan dus wel degelijk effect op je gezondheid hebben!
Reflexzone

Klik hier als je meer wilt weten over voetreflextherapie

Klik hier als je meer wilt weten over de totale thuisstudie opleiding Reflexoloog

voetreflextherapie

Acupressuur werkt dus heel anders!

Doel acupressuur:
Westerse verklaring: Prikkeling van het somatische en autonome zenuwstelsel welke remming van overmatige zenuwprikkeling geeft.
Oosterse verklaring: de aan en afvoer van energie Qi wordt bevorderd waardoor harmonisatie van de Qi ontstaat.
Het vrijelijk laten stromen van Qi via het gebruik van Ah Shi punten (pijnpunten), lokale punten, distantpunten en BM punten.
Ah Shi punten: Ah Shi punten (pijnpunten) worden opgezocht door druk en pijngevoeligheid. Dit zijn punten waar de energiestroom maximaal geblokkeerd is , belangrijk voor de behandeling!
Lokale acupressuur punten: Dit zijn de punten op de grote meridianen die lokaal van belang zijn.
Betrokken meridiaan: Om de distante punten te kunnen bepalen, moet je vaststellen welke meridiaan betrokken is. De meridiaan die het dichtbij-zijnde het probleemgebied ligt is meestal aangewezen.

Klik hier als je alles wilt weten over Acupressuur & meridiaanleer

 

Wil je een leuke thuisstudie volgen, KLIK HIER

Wil je liever praktijklessen volgen KLIK HIER

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen