studie acupressuur

studie acupressuur

Acupressuur is een al 4000 jaar oude Chinese geneeswijze

Studie acupressuur:
Westerse verklaring: Prikkeling van het somatische en autonome zenuwstelsel welke remming van overmatige zenuwprikkeling geeft.
Oosterse verklaring: de aan en afvoer van energie Qi wordt bevorderd waardoor harmonisatie van de Qi ontstaat.
Het vrijelijk laten stromen van Qi via het gebruik van Ah Shi punten (pijnpunten), lokale punten, distantpunten en BM punten.

Deze geweldige geneeswijze verhelpt vele klachten, in China werd deze geneeswijze in de tijd van de Gele Keizer ontdekt.

Zo zijn er belangrijke acupunten die een algemene werking hebben

Belangrijke punten:
 Ha7 Kalmeert het denken  Du3 Bij drukte in het hoofd, ontspant spieren en pezen  Bla60 Chronische lage rugpijn  Ni3 Uterusfunctie, rug en knieën  Kri 6 (Pc6) kalmeert hart en denken, hartkloppingen en pijn op de borst  3v5 Ontspant de pezen  Ga34 sterkt pezen en botten, slijmvuur vanuit de maag, leveryang bedwingen  Le3 stopt pijnen, ook bedwateren, rode ogen, incontinentie  Lo7, verzacht de keel, activeert de longen  Di4 activeert darmen, ontgifting  Ma36 versterkt zwakte, bij zwakke pols, levensenergie  Mi6 (Mp6) slapenloosheid, overgangsklachten, vochtregulatie, oedeem

Bij de studie acupressuur leer je deze belangrijke acupunten kennen en behandelen.studie acupressuur

 

Reflexologie werkt dus anders dan acupressuur.

Reflexzone Therapie is een eeuwen oude therapeutische behandeling, die in veel culturen gebruikt werd en wordt om de gezondheid optimaal te houden.
Het is een therapeutisch systeem waarbij de voeten en ook handen, diep gemasseerd worden zonder de pijngrens te overschrijden!
Reflexologie is waarschijnlijk ontstaan in China, 3000 jaar voor Christus. Het werd in China veelal in combinatie met acupunctuur gebruikt.
Maar ook in Egypte zijn er inscripties gevonden van 2500 jaar voor Christus, die op reflexzone therapie wezen.
In reflexzone therapie gaan we ervan uit dat het lichaam is verdeeld in tien verticale energie banen, de zogenaamde energielijnen. Deze lijnen hebben dus niks met accupunctuur of meridianen te maken.

Bekijk hier de thuis studie Acupressuur & meridiaanleer

 

Wil je een leuke thuisstudie volgen, KLIK HIER

Wil je liever praktijklessen volgen KLIK HIER

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen