Massagetherapie

Massagetherapie

Massagetherapie: voordelen, soorten en technieken

Massagetherapie verwijst naar het manipuleren van de zachte weefsels van uw lichaam, de spieren, bindweefsels, pezen, ligamenten en huid. Een massagetherapeut gebruikt meestal verschillende gradaties van druk en beweging tijdens massagetherapie.

Massagetherapie wordt algemeen beschouwd als een onderdeel van de integratieve geneeskunde. Het kan worden gebruikt voor een breed scala aan medische aandoeningen. Massagetherapie heeft een schat aan verschillende voordelen voor zowel iemands fysieke als mentale welzijn op de lange termijn, zoals de volgende:

● vermindering van pijn en spierspanningcursus lomi lomi

● toenemende ontspanning 

● verbetering van het immuunsysteem 

● verminderen van stress

● fysieke fitheid verbeteren


Naast de voordelen heeft massagetherapie ook verschillende soorten en technieken die andere functies dienen en verschillende behoeften aanpakken.

Dit type massage kan helpen om spierknopen los te maken, wat ook een goede keuze is voor diegenen die tijdens een massage volledig willen ontspannen. Meestal duurt een ontspanningsmassage ongeveer 1 uur.

Een ontspanningsmassage is een uitstekende manier van ontspanning voor mensen die hun eerste massagebehandeling willen ervaren. Bij deze massage draait alles om het gebruik van verschillende combinaties van lange halen, diepe, cirkelvormige bewegingen, passieve gewrichtsbewegingstechnieken en lichte tot stevige druk in de richting van het hart waardoor het lichaam zich ontspannen en verjongd voelt.

Hotstone-massage

Bij deze vorm van therapeutische massage worden naast de handen ook verwarmde stenen gebruikt. Hotstone-massage kan helpen de spierspanning te verminderen, de bloedstroom te verbeteren, pijn te verlichten, ontspanning te bevorderen en stress te verlichten.

Een hotstone massage is geschikt voor mensen met spierpijn en spanningen of voor mensen die willen ontspannen.

Bij een hotstone-massage worden verwarmde stenen op verschillende delen van het hele lichaam geplaatst. Een massagetherapeut kan een steen vasthouden terwijl ze de andere delen van je lichaam masseren met zachte druk. Soms worden ook koude stenen gebruikt voor de massage. 


Stoelmassage

Een stoelmassage kan ook een comfortabele kennismaking zijn met massage voor degenen die er nog nooit een hebben gehad. Bij een stoelmassage wordt gebruik gemaakt van lichte tot middelmatige druk. Door het gemak kan een stoelmassage vrijwel overal worden uitgevoerd, ook in de openbare ruimte. Een stoelmassage duurt meestal ongeveer 10 tot 30 minuten.

Stoelmassage is een vorm van traditionele massage die wordt uitgevoerd terwijl de cliënt op een stoel zit. Hoewel het meestal niet dezelfde pijnverlichting biedt als conventionele massagetherapieën voor het hele lichaam, kan een stoelmassage een snelle en gemakkelijke manier zijn om milde pijn te verlichten, ontspanning te bevorderen en stress te verminderen


Aromatherapie massage

Een aromatherapiemassage is het beste voor mensen die van verschillende aromatische geuren houden en een emotionele helende component aan hun massagesessie willen. Aromatherapie massage heeft de volgende voordelen:

● de stemming verbeteren

● verminderen van stress en angst

●verlichten van spierspanning

● pijn verlichten

Dit type massagespecialiteit is een combinatie van traditionele massagetechnieken en het gebruik van verschillende essentiële oliën. De cliënt krijgt meestal een zachte lichaamsmassage in een aromatherapiemassage, terwijl essentiële oliën worden verdund en rechtstreeks op de huid worden aangebracht. De meeste aromatherapie-massages richten zich op de rug-, schouder- en hoofdgebieden van het lichaam.


Reflexologie

Reflexologie is het beste voor mensen die willen ontspannen of hun natuurlijke energieniveau willen herstellen. Het is ook een uitstekende optie voor diegenen die het niet prettig vinden om op het hele lichaam aangeraakt te worden.

Een vorm van massagetherapie is reflexologie. Reflexologie maakt gebruik van zachte tot stevige druk op verschillende drukpunten op de voeten, handen en oren zonder de pijngrens te overschrijden. Reflexologie is een eeuwenoude behandeling die in verschillende culturen werd toegepast om in optimale gezondheid te blijven.

Reflexologie kan nuttig zijn om de volgende redenen:studie voetreflexologie

● ontspanning

● verminderde pijn

● verminderde vermoeidheid

● verbeterde slaap

● verminderde angst

● verbeterde stemming

Klik hier voor meer informatie over reflexologie
Triggerpointtherapie

Deze vorm van massage is geschikt voor mensen met blessures, chronische pijn of een specifiek probleem of aandoening. Soms kunnen de gespannen plekken in de spierweefsels, ook wel triggerpoints genoemd, pijn veroorzaken in andere delen van het lichaam. Triggerpointmassage kan pijn helpen verminderen door zich te concentreren op het verlichten van triggerpoints in het lichaam. 


Bij triggerpoint-massage wordt gebruik gemaakt van wisselende drukniveaus in een triggerpoint om de spanning in een bepaald deel van het lichaam te verlichten. Behandeling van hoofd- en nekspieren met triggerpointtherapie kan helpen bij het verminderen van de frequentie, intensiteit en duur van spanning en hoofdpijn. Dit type massage duurt meestal ongeveer 60 tot 90 minuten.

Sportmassage

Een sportmassage kan door middel van een volledige lichaamsmassage of op een specifiek deel van het lichaam dat de meeste aandacht nodig heeft. Een massagetherapeut maakt meestal gebruik van diepe druk, afgewisseld met rustgevende bewegingen, afhankelijk van de behoefte van de cliënt.

Dit type massagetherapie is een goede optie voor diegenen die herhaaldelijk een spierblessure hebben opgelopen door het beoefenen van een sport. Sportmassage is ook een uitstekende optie voor mensen die vatbaar zijn voor blessures, omdat dit soort massage kan worden gebruikt om ze te helpen voorkomen.


Enkele voordelen van sportmassage zijn:

● verhoogde flexibiliteit

● verbeterde atletische prestaties

●pijnstilling

● verminderde angst

● loslaten van spierspanning


Cupping-massage

Cupping-massage is een vorm van alternatieve therapie waarbij cups worden gebruikt en deze op de huid worden geplaatst om zuigkracht te creëren. Cupping-massage helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam, omdat de bloedstroom wordt gestimuleerd door de cups die het bloed naar boven afvoeren. Cupping-massage wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals pijnverlichting, ontstekingen, doorbloeding, ontspanning en welzijn.


Diepe weefselmassage

Bij een diepe weefselmassage gebruikt de massagetherapeut langzame slagen en diepe vingerdruk die helpt bij het verlichten van spanning uit de diepste lagen van je spieren en bindweefsel. Dit type massage duurt meestal ongeveer 60 tot 90 minuten.

Bij deze vorm van massage wordt meer druk uitgeoefend dan bij een massage. Een diepe weefselmassage is een geschikte optie voor mensen met spierproblemen, zoals pijn, blessure, onbalans, strakheid en chronische spierpijn.


Als u meer wilt weten over de verschillende soorten massagetherapieën, klik dan hier voor meer informatie

massage alternatieve geneeswijze


Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen