Wat is Guasha

Wat is Guasha

Wat is Guasha

Guasha is een traditionele Chinese genezingsmethode waarbij een getrainde professional een steen met gladde randen gebruikt om je huid te schrapen terwijl ze erop drukken. Deze beweging veroorzaakt kleine, rode, huiduitslagachtige puntjes die onder je huid verschijnen.

Mensen gebruiken gua sha om chronische pijn in hun hele lichaam te behandelen. Ze doen het vaak naast andere aanvullende behandelingen zoals kruidengeneeskunde, massage, acupunctuur en warmtetherapie.

Wat gebeurt er bij Guasha

Om u voor te bereiden op de behandeling, zal uw technicus olie op uw lichaam aanbrengen. Vervolgens gebruiken ze de steenachtige gua sha-massagetool om in lange, neerwaartse bewegingen naar je huid te schrapen. Dit is wanneer u gebieden met petechiën op uw huid zult opmerken.

Toepassen van Guasha

  • Rug
  • Nek
  • Armen
  • Benen

In eerste instantie zullen ze de tool voorzichtig op je huid gebruiken. Voeg geleidelijk meer druk toe aan de slagen. Het mag een weinig pijn veroorzaken, maar nooit te veel!

Klik hier voor de thuisstudie Guasha therapie

Klik hier voor de praktijklessen Guasha therapie

Aangenomen wordt dat dit proces de bloedstroom helpt en een "liftend" effect op uw huid creëert, waarvan sommigen zeggen dat het kan helpen om gifstoffen in uw lichaam te verminderen en genezing te bevorderen.


Je kunt ook gua sha op je gezicht laten doen, maar dat proces zal zachter zijn.


Potentiële voordelen Gua Sha

In enkele onderzoeken is gekeken of het nuttig kan zijn voor sommige aandoeningen, waaronder:


Hepatitis B. Een studie toont aan dat het zou kunnen helpen de hoeveelheid leverontsteking veroorzaakt door het hepatitis B-virus te verminderen.

migraine. Een studie suggereert dat gua sha, als onderdeel van een 14-daagse intramurale behandeling, leek te helpen bij het verlichten van migrainepijn.

Tourette syndroom. Deze aandoening beïnvloedt uw zenuwstelsel en veroorzaakt 'tics' of plotselinge spiertrekkingen. In één onderzoek gebruikte een man met het syndroom van Gilles de la Tourette gedurende 35 weken een keer per week een combinatie van acupunctuur, kruiden, veranderingen in levensstijl en gua sha. Hij zag zijn symptomen met 70% verbeteren.

Denk ook aan elleboog-klachten, pols-klachten, rugklachten, nekklachten, cellulitis en nog veel meer aandoeningen kunnen verlicht worden en zelfs verdwijnen.

Klik hier voor de thuisstudie Guasha therapie

Klik hier voor de praktijklessen Guasha therapie

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen