Wat doet collageen voor je lichaam?

Wat doet collageen voor je lichaam?

Wat doet collageen voor je lichaam?

Het helpt weefsels sterk en veerkrachtig te maken, zodat ze bestand zijn tegen uitrekken. In voedsel wordt collageen van nature alleen aangetroffen in dierlijk vlees zoals vlees en vis dat bindweefsel bevat. Een verscheidenheid aan zowel dierlijk als plantaardig voedsel bevat echter materialen voor de productie van collageen in ons eigen lichaam.

Wat doet collageen voor je gezicht?

Het bewijs uit de beoordeelde onderzoeken suggereerde dat beide collageensupplementen het huidvocht, de elasticiteit en hydratatie verbeteren wanneer ze oraal worden toegediend. Bovendien vermindert collageen de rimpels en ruwheid van de huid, en bestaande onderzoeken hebben geen bijwerkingen van de orale supplementen gevonden.

Gezichtsmassage

Eiwitten (collageen en elastine) die nodig zijn om bouwstenen voor huidstructuren te vormen, kunnen volgens een onderzoek mogelijk worden geactiveerd wanneer ze mechanisch worden gestimuleerd (gemasseerd). Dit betekent dat door deze eiwitten aan te zetten, u de anti-verouderingseffecten versterkt door de huid glad te maken en te verstevigen, waardoor deze er stralend uitziet. Dit kan zelfs thuis worden gedaan!


De wetenschap onthult dat de collageenproductie in de huid al begint af te nemen als je twintig bent. Gelukkig kun je met de juiste levensstijltools aan je zijde rimpels en verslapping van de huid afremmen, ongeacht je leeftijd. Naast een gezond dieet met speciale aandacht voor de inname van collageen, kunt u deze gezichtsmassage 's morgens als eerste gebruiken, of wanneer u de look en feel van uw huid wilt vernieuwen. Deze techniek stimuleert de neurofysiologische banen van het gezicht naar de hersenen, waardoor de huid in feite "wakker wordt", door zachtjes te tikken gevolgd door een massage. Breng een beetje van je favoriete niet-giftige olie zoals kokos- of avocado-olie aan op schone handen en gezicht voordat je begint.

Bindweefselmassage voor het gezicht

Een massage helpt bij het afbreken en opnieuw uitlijnen van collageenvezels die zijn gevormd om beschadigd weefsel te herstellen. Tijdens een massage kunnen verschillende technieken worden gebruikt om collageenvezels af te breken en opnieuw te activeren. Het afbreken en opnieuw activeren van collageenvezels kan helpen om rimpels te verminderen.

Zelf een bindweefselmassage voor het gezicht toepassen, klik hier voor meer informatie

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen