Stap budget

Stap budget

Er worden veel vragen gesteld over het STAP budget

Het UWV zal het STAP-budget beoordelen, alleen wanneer je met een cursus of opleiding je beroep kunt maken of verbeteren/uitbreiden, zullen zij het STAP-budget toekennen.

Voor een cursus die niet werk gerelateerd is (dus een hobby-cursus) krijg je geen budget.

Dus zij zullen de subsidie vooral toekennen aan mensen die nog een uitkering hebben en aan opleidingen waarvan zíj denken dat er brood in zit (dus wat jíj denk maakt hun niet uit)

Daarbij heeft de regering 200 miljoen beschikbaar gesteld, dat lijkt veel, maar slechts 200 duizend mensen komen dus in aanmerking voor de subsidie (als het UWV het toekent !) Op 17,5 miljoen mensen is dit niet veel!

Dit zijn natuurlijk niet alleen therapeuten, maar ook mensen die bijvoorbeeld een boekhoudcursus of bijvoorbeeld een bijscholing volgen voor makelaar, timmerman, metselaar, schilder, enzovoorts, enzovoorts.

Je kunt je dus voorstellen dat er slechts weinig mensen in aanmerking zullen komen voor de regeling.

De vorige keer was het stap-budget binnen 5 minuten al op na het vrijgeven hiervan

Daarbij is het voor opleiders enorm veel administratief werk, wat weer geld kost en betalen wij als opleider de instantie waarmee wij zijn aangesloten voor het Stap-budget te mogen hebben, ook weer een zak geld.

Hierdoor zouden wij als opleidingsinstituut de cursussen alweer stukken duurder moeten maken en wanneer een opleidingscentrum dit dan ook doet, komt het in een kwaad daglicht te staan.

De regering geeft natuurlijk niet zomaar iets weg, het is dus een loterij, wanneer je het stap budget krijgt toegekend ben je een van de gelukkigen die heeft gewonnen.

Bedenk je ook dat studiekosten voor een therapeut die ingeschreven is bij KVK de studiekosten (die betrekking hebben op je beroep) nog steeds gewoon zakelijk aftrekbaar zijn!

ALS JE JE DROOM WILT WAARMAKEN, DOE HET ZELF, LAAT HET NIET AFHANGEN VAN DE REGERING!

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen