mijn eerste cursus van de opleiding tot massagetherapeut.

mijn eerste cursus van de opleiding tot massagetherapeut.
In augustus 2022 begon ik aan mijn eerste cursus van de opleiding tot massagetherapeut

Op dat moment had ik wel al wat ervaring in het masseren (ontspanning en sportmassage elders) waardoor ik ook bijna op dat moment mijn massagepraktijk opende voor ruim 4 dagen in de week. 

Omdat ik eerdere trainingen elders heb gehad heb ik vergelijkingsmateriaal maar ik kan iedereen Therapeutisch opleidingscentrum Kersten zeker aanbevelen. Ik zal de voor mij belangrijkst wegende redenen aangeven.

 De kleine groepen waarbinnen de trainingen plaatsvinden is een absolute meerwaarde. Naast dat de docent dan meer individuele tijd voor iedereen heeft, is het bijzonder fijn en gemakkelijk om contact aan te gaan met medecursisten. 

 De inhoud van je opleiding kun je deels zelf samenstellen.  Een cursus die wat minder bij je past kun je, indien acceptabel, wisselen met een andere uit het enorme aanbod.

 De afwisseling van verschillende kundige docenten die echt allemaal, stuk voor stuk, prettig in de omgang zijn en maximaal hun kennis en kunde willen delen. 

 Erg sterk punt vind ik de intuïtieve manier van masseren. Als je op zoek bent naar een massage die je per se op 1 bepaalde manier uit moet voeren dan past dit opleidingscentrum wellicht minder bij je. Natuurlijk krijg je hele duidelijke richtlijnen en instructies maar je zult hier zelden zien dat je een massage exact van A tot Z precies na moet doen. Dit is voor mij het grootste en fijnste verschil met een eventuele andere opleider. Je word kundig gemaakt en door het brede pallet aan trainingen die je volgt ben je al heel snel in staat om intuïtief te werk te gaan en te voelen wat jouw cliënt nodig gaat hebben. En die gereedschapskoffer zit zo goed gevuld dat als je met gezond verstand en op gevoel handelt je niet snel iets verkeerds kunt doen. 

 Tussen de middag is er een goedverzorgde lunch in een nabij gelegen bistro. Erg fijn dus dat je geen lunch mee hoeft te nemen en dat je tijdens de 60 minuten durende lunch een geweldige band op kunt bouwen met medecursisten. Ik heb er nu al een aantal fijne vriendinnen aan overgehouden.

 Een ander heel groot pluspunt is het gebruik van de app Huddle waarin je alle mogelijke naslagwerken van een cursus kunt bekijken. Korte deel-filmpjes, totale massage filmpjes,  syllabussen (die je indien je dat nodig vindt zelf kunt printen maar ook te verkrijgen zijn op locatie) en een forum waar je vragen kunt stellen en in contact komt met andere leden. Fijn ook dat deze informatie oneindig terug te kijken is. Fijn dus als je nog eens iets terug wilt kijken na een wat langere tijd.

Of ik iets mis? Nee het enige wat ik zou kunnen bedenken is de afstand. Ik kom zelf uit Noord-Limburg dus het is wel even rijden. Maar het is voor mij nooit een belemmering geweest want echt, het is altijd een feestje om hier een cursus te mogen volgen.

In Juli 2023 zal ik mijn examen massage therapie gaan halen en ik kan nu al zeggen dat ik daarna nog vaak in Maastricht bij Maddy en haar team terug zal komen.

Mocht je meer van mij willen weten, kijk dan zeker even op mijn website;
Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten
Reactie plaatsen